10 Şubat 2017 Cuma

TARÇINLI FINDIKLI ÇÖREK














MALZEMELER:
100 gr. oda sıcaklığında tereyağı
yarım su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket instant maya (Veya yarım paket yaşmaya)
3 su bardağı un
İç Harcı İçin:
1 su bardağı esmer şeker
1 yemek kaşığı silme tarçın
1 su bardağı irice çekilmiş fındık ( Veya ceviz)
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
Yoğurma kabına unu alın ve üzerine instant mayayı serpip karıştırın.
Unun ortasını havuz şeklinde açın.
Ortasına tereyağ, yumurtalar ve şekeri koyun.
Ortadan başlayarak yanlardan unu içeri alarak yumuşak pürüzsüz bir hamur yoğurun. ( Gerekirse çok az un ekleyebilirsiniz)
Hamurun üzerini güzelce streç film ile kapatın ve ılık bir ortamda hamur 2 katına çıkıncaya kadar mayalandırmaya bırakın.
Mayalanan hamuru KARE olacak şekilde un serpilmiş tezgahta yarım santim kalınlığında açın.( Hamurun kıvamı mükemmel, kolayca problemsiz açılıyor).
Bir kasede esmer şeker ve tarçını karıştırın.
Hamurun her yanına gelecek şekilde şekerli tarçın karışımını serpin.
Üzerine fındığı serpin.
Uç kısmından başlayarak hamuru rulo şeklinde sarın.
Sardığınız ruloyu dilim üçgenler olacak şekilde kesin. ( Bir aşağıdan üçgen kesin bir yukarıdan)
Her bir üçgen dilimin tam ortasına çöp şiş batırarak iz bırakın. ( Dekor veriyoruz).
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
Üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını sürün. Toz şeker serpin.
10- 15 dakika daha tepside mayalandırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder