10 Şubat 2017 Cuma

SUSAMLI KURABİYE

MUTFAK VE TATLAR TEŞEKKÜR EDERİM. ALINTIDIR.


  • MALZEMELER:
  • 125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 cay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı toz seker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un
  • 2 yemek kaşığı sirke ( Kıyırlık veriyor)
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 1 çay bardağı pekmez
  • yarım çay bardağı su
  • 2 su bardağı kadar susam









  • YAPILISI:
  • Yoğurma kabına tereyağını alın ve elinizle biraz yumuşatın.
  • Üzerine sıvı yağ, yumurta, mahlep, şeker, tuz, sirke ve yoğurdu ekleyip iyice karıştırın.
  • Kabartma tozu ve azar azar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve yuvarlak şekil verip bir tepsiye sıralayın.
  • Bir kasenin içine pekmez ve suyu alıp karıştırın.
  • Diğer bir kaseye susam koyun. ( Pekmezli su ısusamı fazlaca ıslatıyor. O yüzden susamı kaseye bittikçe ilave edin).
  • Topları önce pekmezli suyla her tarafını ıslatın.
  • Sonra tamamen susama bulayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Not:Arzu ederseniz pekmezli su yerine önce yumurta akınıa sonra susama bulayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder