25 Şubat 2017 Cumartesi

MİFÖYLÜ TATLI


çikolatalı milföy
Milföy inanılmaz bir kurtarıcı. Neyini yaparsan yap çok lezzetli oluyor. Ani gelen misafirler için süpper çözüm. İster tuzlusunu yap. İster tatlısını..
Misssgibi’de  o kadar farklı milföylü tarif var ki en azından bu yazıyla bir kısmını toparlayayım dedim. Öncelikle  kahvaltılarda milföy kullanmayı çok sevdiğimden bir sürü kahvaltılık çeşit yapmışım. Mesela bu pizzayı bir yiyen pişman bir de yemeyen. :) Bu börek ise görünüşüyle herkesi kalbinden vuruyor. Misssgibi’nin en fazla denenip, en çok beğenilen bu böreğini es geçmek istemem.
Reçelli tatlılar mantı palmiye kurabiye çubuk kraker , inanılmaz lezzetli bir kebap  bile yapmışım.
Klasik sosisli milföy Menemenli börek , harika bir dolgulu kurabiye , ismini yazarken bile ağzımın sularını akıtan milföylü  çilekli tart , gül şeklindeki milföylü elmalı tatlı  , patatesli ay çöreğ i gibi bir sürü börek, çöre denemişim.
Milföyden kolay mı kolay şerbetli tatlı bile yapmışım. Daha başka ne lezzetler yapacağım kim bilir.. Bekleyelim görelim. :) Bu süpriz çikolatalı milföy ise parmaklarınızı yedirecek bir tatlı. En kısa zamanda deneyin. Şöyle hazırladım;
Kategori: Börek Tarifleri
Hazırlık Süresi: 5 Dak.
Pişirme Süresi: 10 Dak.
Toplam Süre: 15 Dak.

Malzemeler:

  • 6 adet Milföy
  • 80 gr Sütlü Çikolata
  • 1 yemek kaşığı Karamel Sos

Hazırlanışı:

1- Milföyler oda sıcaklığına gelsin. Sütlü ya da bitter çikolatayı 80 gr. olanları bıçakla 6 eşit parçaya bölün.
2- Milföyü diktörtgen şekil verecek şekilde katlayacağınızı düşünerek çikolatayı ortasına yerleştirin. Bir çatal yardımıyla kenarları bastıra bastıra ezerek şekil vererek tüm kenarları kapatın.
3- Yağlı kağıt serili tepsiye 6 adet milföyü bu şekilde yaparak dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de üstleri kızarana kadar pişirin.
4- Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine karamel sos döküp (arzu ederseniz pudra şekeri de dökebilirsiniz) servis yapın. Sıcak servis yaparsanız çikolata içinde akışkan olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder