25 Şubat 2017 Cumartesi

HAMUR KIZARTMASI

hamur kızartması
Sabah kahvaltılarında nefis gider bu hamur kızartmaları. Yapması kolay yemesi lezzetli olunca bizim evde çok sık pişer. Bazen içine malzeme koyarak pişiririm. Bazen sade. Sade olduğunda yanında beyaz peynir ve domates nefis gider. Yanına elbette olmazsa olmaz demli bir çay. :)
Diğer hamur kızartması pişi tarifim burada  bu da mayalı olan tarif.
Ada bayılıyor hamur kızartmalarına. Çok fazla pasta börekle işi olmayan bir çocuk. Yediği birkaç kurabiye ve kek var. Yaş pastaymış, börekmiş pek Ada’nın ağzına göre değil. :)
Herkesin yaptığı bir hamur kızartma tarifi vardır. Yalnız benim bu tarifimin en önemli özelliği içindeki karbonattır. Eğer yağda kızartacağınız hamur işlerinin içine kabartma tozu yerine karbonat koyarsanız yağ çekmez. Ve elbette yağın çekmemesi için bir diğer önemli püf nokta mutlaka hamurları kızgın yağa atmalısınız. Yağ kızmadan atarsanız hem hamurunuz puffff diye kabarmaz hem de yağ çeker. İşte tarifim.
Kategori: Börek Tarifleri
Hazırlık Süresi: 10 Dak.
Pişirme Süresi: 10 Dak.
Toplam Süre: 20 Dak.

Malzemeler:

  • 2 adet Yumurta
  • 1 su bardağı Sulu Yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Karbonat
  • 2 su bardağı Un
  • Kızartmak İçin Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

1- Yumurta, sulu yoğurt, tuz, karbonatı bir kabın içinde karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
2- Kulak memesi yumşaklığında ele çok fazla yapışmayan bir hamur elde edin.
3- Merdane yardımıyla açıp bardak ağzıyla ya da keserek şekil verin.
4- Kızgın yağda hamur parçalarını kızartın. Kağıt havlu üzerine kızaranları alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder