10 Şubat 2017 Cuma

BUZLUK BÖREĞİ ( BANYOLU BÖREK)


A+A-
MUTFAK VE TATLAR ALINTIDIR. TEŞEKKÜRLER


·         MALZEMELER:
·         6 adet yufka
·         1 su bardağı süt
·         125 gr tereyağı
·         İÇ MALZEMESİ İÇİN:
·         Arzu  ettiğiniz bir iç malzeme
·         ÜZERİ İÇİN :
·         Bir parça tereyağı
·         YAPILIŞI:


·          2 adet yufkayı üst üste koyalım.



·          Dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim.  ( 2 adet üst üste konulmuş yufkadan 9- 10 adet çıkıyor)
      
      ·         Tere yağını bir tavada eritelim ve sütü ilave edelim.
·         Kestiğimiz 2 kat şeridin üzerine süt ve tereyağ karışımını fırça yardımıyla sürelim.
·         (ALT YUFKAYA SOS SÜRMÜYORUZ)

      ·          İç malzemeyi ucuna koyup,


·          Muska şeklinde sarmaya başlayalım.
·         Üçgen şekilde  köşelere doğru bir sağ köşeye, 

·        Bir sol köşeye yufkayı katlayalım. Ve bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayalım.


   ·  Muska şeklimiz.

·         Daha sonra süzgece  5-6 adet böreği koyup, musluk altında sudan geçirelim.




·         Sudan geçirdiğimiz börekleri buzdolabı poşetlerine paylaştıralım ve dondurucuya kaldıralım.


·         İstediğimiz zaman  börekleri buzluktan çıkarıp ÇÖZDÜRMEDEN yağlanmış fırın tepsisine dizelim.



   ·         Küçük bir tavada börek sayısına yetecek kadar TEREYAĞINI  kızdıralım ve hemen böreklerin üzerine dökelim.
   ·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri  kızarıncaya kadar pişirelim.



·         NOT:Yalnızca sıcakken değil soğuyunca da lezzetini ve kabarıklığını yitirmeyen bir börektir.
·         NOT: Buzluktan çıkardığımız böreği ÇÖZDÜRMEDEN  pişiriyoruz.
·         NOT: Böreğimizi hemen pişireceksek yine sudan geçirip,ez az 2-3 saat dondurucuda bekletmemiz gerekir. Dilediğiniz kadarını pişiriniz. Bu ölçülerden 28- 30 adet börek çıkıyo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder