PORTAKAL DİLİMİ
PORTAKAL SOSU
PORTAKAL SOSU
- MALZEMELER:
- Hamuru İçin;
- 3 su bardağı un (300 gr)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri (170 gr)
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200 gr )
- Bir çimdik tuz
- Sosu İçin;
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı şeker (300 gr) ( Ben 1,5 su bardağı şeker kullandım)
- 1 adet portakalın suyu
- 4 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- Bir tutam karbonat
- Üzeri İçin;
- 3- 4 yemek kaşığı file badem
- YAPILIŞI:
- Hamuru için un, pudra şekeri ve tuz bir kaba alınarak karıştırılır.
- Tavada tereyağı eritilir ve eritilen tereyağı karışımın üzerine eklenir.
- Ekmek ufağı olana kadar çatalla karıştırılır.
- Hamur biraz toparlandıktan sonra düz bir kabın altına yağlı kağıt koyularak bu kaba alınır .
- Ve kaba yayılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
- Ayrı bir kapta portakalın kabukları rendelenip üzerine şeker eklenerek karıştırılır.
- Ayrı bir kapta yumurta, un ve karbonat karıştırılır.
- Yine ayrı bir kapta portakalın suyu sıkılır.
- Bu üç karışım birleştirilerek şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
- Pişen hamurun üzerine,
- Üzerine file badem serpilip 170 derecelik fırına verilerek pişirilir. ( kürdan testi yaparak fırından çıkarınız).
- Dilimleyerek servis yapılır.
- AFİYET OLSUN
- MALZEMELER:
- Hamuru İçin;
- 3 su bardağı un (300 gr)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri (170 gr)
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200 gr )
- Bir çimdik tuz
- Sosu İçin;
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 2 su bardağı şeker (300 gr) ( Ben 1,5 su bardağı şeker kullandım)
- 1 adet portakalın suyu
- 4 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı un
- Bir tutam karbonat
- Üzeri İçin;
- 3- 4 yemek kaşığı file badem
- YAPILIŞI:
- Hamuru için un, pudra şekeri ve tuz bir kaba alınarak karıştırılır.
- Tavada tereyağı eritilir ve eritilen tereyağı karışımın üzerine eklenir. Ekmek ufağı olana kadar karıştırılır.
- Hamur biraz toparlandıktan sonra düz bir kabın altına yağlı kağıt koyularak bu kaba alınır ve kaba yayılır.
- 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
- Ayrı bir kapta portakalın kabukları rendelenip üzerine şeker eklenerek karıştırılır.
- Ayrı bir kapta yumurta, un ve karbonat karıştırılır.
- Yine ayrı bir kapta portakalın suyu sıkılır.
- Bu üç karışım birleştirilerek şeker eriyinceye kadar kasikla karıştırılır.(Mikserle cirpmayiniz)
- Pişen hamurun üzerine bu karışım eklenir.
- Üzerine file badem serpilip 170 derecelik fırına verilerek pişirilir.
MUTFAK VE TATLAR BLOGUNA TEŞEKKÜR EDERİM. ÇOK GÜZEL VE AÇIKLAYICI ANLATIMI VAR.ELLERİNİZE SAĞLIK.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder