9 Şubat 2017 Perşembe

PORTAKAL DİLİMİ SOSLU

PORTAKAL DİLİMİ
PORTAKAL SOSU
  • MALZEMELER:
  • Hamuru İçin;
  • 3 su bardağı un (300 gr)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri (170 gr)
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200 gr )
  • Bir çimdik tuz
  • Sosu İçin;
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı şeker (300 gr) ( Ben 1,5 su bardağı şeker kullandım)
  • 1 adet portakalın suyu
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Bir tutam karbonat
  • Üzeri İçin;
  • 3- 4 yemek kaşığı file badem
  • YAPILIŞI:
  •  Hamuru için un, pudra şekeri ve tuz bir kaba alınarak karıştırılır.
  • Tavada tereyağı eritilir ve eritilen tereyağı karışımın üzerine eklenir. 
  •   Ekmek ufağı olana kadar çatalla karıştırılır.
  • Hamur biraz toparlandıktan sonra düz bir kabın altına yağlı kağıt koyularak bu kaba alınır .
  • Ve kaba yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
  • Ayrı bir kapta portakalın kabukları rendelenip üzerine şeker eklenerek karıştırılır.
  • Ayrı bir kapta yumurta, un ve karbonat karıştırılır.
  • Yine ayrı bir kapta portakalın suyu sıkılır.
  • Bu üç karışım birleştirilerek şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
  • Pişen hamurun üzerine,
bu karışım eklenir.
  •  Üzerine file badem serpilip 170 derecelik fırına verilerek pişirilir. ( kürdan testi yaparak fırından çıkarınız).
  •  Dilimleyerek servis yapılır.
  • AFİYET OLSUN

  • MALZEMELER:
  • Hamuru İçin;
  • 3 su bardağı un (300 gr)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri (170 gr)
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı (200 gr )
  • Bir çimdik tuz
  • Sosu İçin;
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı şeker (300 gr) ( Ben 1,5 su bardağı şeker kullandım)
  • 1 adet portakalın suyu
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Bir tutam karbonat
  • Üzeri İçin;
  • 3- 4 yemek kaşığı file badem
  • YAPILIŞI:
  • Hamuru için un, pudra şekeri ve tuz bir kaba alınarak karıştırılır.
  • Tavada tereyağı eritilir ve eritilen tereyağı karışımın üzerine eklenir. Ekmek ufağı olana kadar karıştırılır.
  • Hamur biraz toparlandıktan sonra düz bir kabın altına yağlı kağıt koyularak bu kaba alınır ve kaba yayılır.
  • 170 derecelik fırında 15 dakika pişirilir.
  • Ayrı bir kapta portakalın kabukları rendelenip üzerine şeker eklenerek karıştırılır.
  • Ayrı bir kapta yumurta, un ve karbonat karıştırılır.
  • Yine ayrı bir kapta portakalın suyu sıkılır.
  • Bu üç karışım birleştirilerek şeker eriyinceye kadar kasikla karıştırılır.(Mikserle cirpmayiniz)
  • Pişen hamurun üzerine bu karışım eklenir.
  • Üzerine file badem serpilip 170 derecelik fırına verilerek pişirilir.
MUTFAK VE TATLAR BLOGUNA TEŞEKKÜR EDERİM. ÇOK GÜZEL VE AÇIKLAYICI ANLATIMI VAR.ELLERİNİZE SAĞLIK.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder