25 Şubat 2017 Cumartesi

ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK


çikolata soslu ıslak kek
Kategori: Kek Tarifleri
Hazırlık Süresi: 15 Dak.
Pişirme Süresi: 25 Dak.
Toplam Süre: 40 Dak.
Porsiyon: 6-8

Malzemeler:

  • 4 adet Yumurta
  • 1 su bardağı Şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik Sıvı Yağ
  • 1 çay bardağı Sulu Yoğurt Ya Da Süt
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 paket Vanilya
  • 2 yemek kaşığı Kakao
  • 2 su bardağı Un
  • Sosu İçin
  • 1 paket Hazır Çikolata Sosu
  • 2 su bardağı Süt
  • Üstü İçin Toz Fıstık

Hazırlanışı:

1- Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip mikserle çırpın. Toz malzemeleri eleyerek ekleyin.
2- Orta boy bir borcama yağlı kağıt serin. Hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirin.
3- Bir tencerede süt ve çikolata sosunu çırparak pişirin. Topak kalmasın ve yoğunlaştığında ocağın altını kapatın.
4- Fırından çıkan keki kare şeklinde dilimleyin. Kek dilimlerini çıkarıp çikolata sosuna bulayın ve servis tabağına dizin. Üstüne toz fıstık serpip servis yapın. Afiyet olsun.
çikolata soslu ıslak kek
Islak Kek Yapmanın Püf Noktaları:
– Kek yaparken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
– Un, kabartma tozu gibi toz malzemelerin hamura eklenirken elenerek eklenmesi kekin kabarmasını kolaylaştırır.
 Islak kek yaparken hamurun sıvı olanından normalde 1 su bardağı ayrılıp üzerine dökülerek yapılır. Bu tarifim hazır çikolatalı sosla olduğundan daha oğun bir kıvamda ve nemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder