Kategori: Kek Tarifleri
Hazırlık Süresi: 15 Dak.
Pişirme Süresi: 25 Dak.
Toplam Süre: 40 Dak.
Porsiyon: 6-8
Malzemeler:
- 4 adet Yumurta
- 1 su bardağı Şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik Sıvı Yağ
- 1 çay bardağı Sulu Yoğurt Ya Da Süt
- 1 paket Kabartma Tozu
- 1 paket Vanilya
- 2 yemek kaşığı Kakao
- 2 su bardağı Un
- Sosu İçin
- 1 paket Hazır Çikolata Sosu
- 2 su bardağı Süt
- Üstü İçin Toz Fıstık
Hazırlanışı:
1- Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip mikserle çırpın. Toz malzemeleri eleyerek ekleyin.2- Orta boy bir borcama yağlı kağıt serin. Hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirin.
3- Bir tencerede süt ve çikolata sosunu çırparak pişirin. Topak kalmasın ve yoğunlaştığında ocağın altını kapatın.
4- Fırından çıkan keki kare şeklinde dilimleyin. Kek dilimlerini çıkarıp çikolata sosuna bulayın ve servis tabağına dizin. Üstüne toz fıstık serpip servis yapın. Afiyet olsun.
Islak Kek Yapmanın Püf Noktaları:
– Kek yaparken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
– Un, kabartma tozu gibi toz malzemelerin hamura eklenirken elenerek eklenmesi kekin kabarmasını kolaylaştırır.
– Islak kek yaparken hamurun sıvı olanından normalde 1 su bardağı ayrılıp üzerine dökülerek yapılır. Bu tarifim hazır çikolatalı sosla olduğundan daha oğun bir kıvamda ve nemli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder