25 Şubat 2017 Cumartesi

KAYMAKLI KREP SARMA


kaymaklı krep sarma
Sabah kahvaltılarında bebelere enerji bombası, annelere ev işleri yapmada kolaylık sağlar, babalar yemese de olur :))
Akşam yemeği sonrası tatlı krizleri için harika bir çözüm. Pasta gibi göründüğünden hayır diyecek çocuk sayısı çok azdır :)
kaymaklı çikolatalı krep
Daha önce verdiğim krep tariflerin tümüne krep kategorisinden ulaşabilirsiniz. Nefis şeyler var benden söylemesi. Bu tarif daha önce yaptığım muzlu krep e benziyor ama ben kaymak ve bal uyumunu beğendiğimden muzlu olana nazaran daha çok sevdim.
kaymaklı çikolatalı krep
Tarif çok çok kolay, evdeki malzemelerle 10 dakikada yenilir yutulur :))
Kategori: Abur Cubur
Hazırlık Süresi: 3 Dak.
Pişirme Süresi: 7 Dak.
Toplam Süre: 10 Dak.

Malzemeler:

  • 1 adet Yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik Süt
  • 1 çay bardağı Un
  • 1 yemek kaşığı Kakao
  • 1 paket Vanilya
  • 2 yemek kaşığı Şeker
  • İçi Ve Dışı İçin
  • 100 gr. Kaymak
  • 2 yemek kaşığı Bal
  • 1 yemek kaşığı Antep Fıstığı Tozu

Hazırlanışı:

1- Süt, yumurta, şekeri güzelce çırpın. Unu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin pürüzsüz bir hamur olana kadar karıştırın. Bir kepçe yardımıyla yanmaz tavaya incecik olacak şekilde krepten dökün. Önlü arkalı pişirin. Tüm hamur için aynı işlemi yapın.
2- Buzdolabından çıkmış kaymağınızı pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz (mutlaka soğuk olmalı yoksa kaymağınız erir) krepe sürün. Arzu ettiğiniz kadar. Ben 2 dakika buzlukta beklettim (siz bekletmeyebilirsiniz.
3- Verev şekilde üç parçaya kesin. Üstüne arzu ettiğiniz kadar bal dökün antep fıstığıyla ya da hindistan ceviziyle süsleyip afiyetle lüpletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder