25 Şubat 2017 Cumartesi

HAVUÇ RÜYASI


havuç rüyası
Kaç dilim yediğimi bilmiyorum. İnanılmaz leziz, sürekli denemek istediğim ama elim her gittiğinde yaparsan hepsini tek başına yersin, kalabalık bir sofra için hazırlamalısın dediğimi de hatırlıyorum. :) Neyse bizim doğum günleri bitmiyor, beni takip edenler bilir. Site’de nefis bir arkadaş grubumuz var. Ada ile yaşıt bir sürü çocuk. :) Hal böyle olunca da sürekli bir doğum günü partisinde oluyoruz. :) Ayla’nın oğlu Miraç’cığımız için hazırlanan doğum gününe Eda‘cığımın yaptığı tarif. Orjinal tarif Rumma‘ya ait. Parmaklarımızı yedik. İlk görüldüğünde herkes balkabağından yapıldığını sanıyor. Bisküvili pastaları seviyorsanız buyrun tarife..
Hazırlık Süresi: 15 Dak.
Pişirme Süresi: 20 Dak.
Toplam Süre: 35 Dak.
Porsiyon: 8-10

Malzemeler:

  • 2 paket Pötübör Bisküvi
  • 1 kg. Havuç
  • 2 su bardağı Şeker
  • 4 yemek kaşığı tepeleme Mısır Nişastası
  • 1 paket Vanilya
  • 1 adet Limon Kabuğu Rendesi
  • 1 adet Limon Suyu
  • 1 su bardağı İnce Çekilmiş Fındık İçi

Hazırlanışı:

1- Havuçları temizleyip yıkayın ve halka halka doğrayın. Bir tencereye koyup sıcak su ekleyip kaynatın. Havuçlar pişsin.
2- Pişen havuçları tencerenin içinde blanderdan geçirin. Püre haline getirin.
3- Nişastayı bir kasede suyla açın. Havuç püresine karıştırarak ekleyin. Nişasta sertleşmeden çabuk çabuk yapın işlemi. Sık sık karıştırın.
4- Limon suyunu, kabuğunu vanilyayı, şekeri ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
5- Büyük kare borcama bir sıra bisküviyi dizin. Üzerine ince bir tabaka halinde havuçlu muhallebiden dökün, üzerine bisküvileri dizin. Üzerine yeniden muhallebiden dökün bu şekilde tüm malzemeyi kullanın. 4 kat muhallebi 4 kat bisküvi olmalı.
6- En üste ince çekilmiş fındığı serpip süsleyin. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletip soğuduktan sonra kare halde kesip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder