Kaç dilim yediğimi bilmiyorum. İnanılmaz leziz, sürekli denemek istediğim ama elim her gittiğinde yaparsan hepsini tek başına yersin, kalabalık bir sofra için hazırlamalısın dediğimi de hatırlıyorum. :) Neyse bizim doğum günleri bitmiyor, beni takip edenler bilir. Site’de nefis bir arkadaş grubumuz var. Ada ile yaşıt bir sürü çocuk. :) Hal böyle olunca da sürekli bir doğum günü partisinde oluyoruz. :) Ayla’nın oğlu Miraç’cığımız için hazırlanan doğum gününe Eda‘cığımın yaptığı tarif. Orjinal tarif Rumma‘ya ait. Parmaklarımızı yedik. İlk görüldüğünde herkes balkabağından yapıldığını sanıyor. Bisküvili pastaları seviyorsanız buyrun tarife..
Kategori: Bisküvili Pastalar
Hazırlık Süresi: 15 Dak.
Pişirme Süresi: 20 Dak.
Toplam Süre: 35 Dak.
Porsiyon: 8-10
Malzemeler:
- 2 paket Pötübör Bisküvi
- 1 kg. Havuç
- 2 su bardağı Şeker
- 4 yemek kaşığı tepeleme Mısır Nişastası
- 1 paket Vanilya
- 1 adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 adet Limon Suyu
- 1 su bardağı İnce Çekilmiş Fındık İçi
Hazırlanışı:
1- Havuçları temizleyip yıkayın ve halka halka doğrayın. Bir tencereye koyup sıcak su ekleyip kaynatın. Havuçlar pişsin.2- Pişen havuçları tencerenin içinde blanderdan geçirin. Püre haline getirin.
3- Nişastayı bir kasede suyla açın. Havuç püresine karıştırarak ekleyin. Nişasta sertleşmeden çabuk çabuk yapın işlemi. Sık sık karıştırın.
4- Limon suyunu, kabuğunu vanilyayı, şekeri ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
5- Büyük kare borcama bir sıra bisküviyi dizin. Üzerine ince bir tabaka halinde havuçlu muhallebiden dökün, üzerine bisküvileri dizin. Üzerine yeniden muhallebiden dökün bu şekilde tüm malzemeyi kullanın. 4 kat muhallebi 4 kat bisküvi olmalı.
6- En üste ince çekilmiş fındığı serpip süsleyin. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletip soğuduktan sonra kare halde kesip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder