25 Şubat 2017 Cumartesi

AĞLAYAN KEK

ağlayan kek
Ağlayan Kek’in videolu tarifi için buraya tıklayınız.
aglayan kek malzemeleri nelerdir
Ağlayan kek malzemeleri
Kategori: Kek Tarifleri
Hazırlık Süresi: 30 Dak.
Pişirme Süresi: 25 Dak.
Toplam Süre: 55 Dak.
Porsiyon: 8-10

Malzemeler:

  • 4 adet Yumurta
  • 1 su bardağı Şeker
  • 1/2 kahve fincanı Sıvı Yağ
  • 1/2 su bardağı Süt
  • 1,5 su bardağı Un
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 paket Vanilya
  • 1 çay bardağı Kakao
  • Keki Islatmak İçin 2 Su Bardağı Süt
  • Üstü İçin
  • 2 su bardağı Süt
  • 2 paket Krem Şanti
  • En Üstü İçin
  • 1 paket Hazır Çikolata Sosu
  • 2 su bardağı Süt

Hazırlanışı:

1- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
2- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın.
3- Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
4- Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın.
5- Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin. Bu arada kekinizi soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk kremşantiyi sürün.
6- Bir taraftanda çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın. Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın. Krem şantinin üzerine dökün. Dİlimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder