Ağlayan Kek’in videolu tarifi için buraya tıklayınız.
Kategori: Kek Tarifleri
Hazırlık Süresi: 30 Dak.
Pişirme Süresi: 25 Dak.
Toplam Süre: 55 Dak.
Porsiyon: 8-10
Malzemeler:
- 4 adet Yumurta
- 1 su bardağı Şeker
- 1/2 kahve fincanı Sıvı Yağ
- 1/2 su bardağı Süt
- 1,5 su bardağı Un
- 1 paket Kabartma Tozu
- 1 paket Vanilya
- 1 çay bardağı Kakao
- Keki Islatmak İçin 2 Su Bardağı Süt
- Üstü İçin
- 2 su bardağı Süt
- 2 paket Krem Şanti
- En Üstü İçin
- 1 paket Hazır Çikolata Sosu
- 2 su bardağı Süt
Hazırlanışı:
1- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın. İçine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.2- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin karıştırın.
3- Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
4- Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı süt döküp ıslatın.
5- Bir kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpın. Kabarınca buzdolabına koyup bekletin. Bu arada kekinizi soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk kremşantiyi sürün.
6- Bir taraftanda çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın. Ara ara karıştırın ki kabuk bağlamasın. Krem şantinin üzerine dökün. Dİlimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder