7 Şubat 2017 Salı

BÜKME EKMEK

sarımsaklı burma ekmek
sarmısaklı
Hamuru için
Malzemeler 
1.5 Su bardağı su
1 Su bardağı süt
2 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı beyaz un
3 su bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Arasına sürmek için:
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 100 gr. tereyağı (Katı halde 2 dolu yemek kaşığı)
  • Bir tutam maydanoz, biraz kuru kekik veya fesleğen
sarımsaklı ekmek video
Hazırlanışı
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün.
  • İlk parçayı unladığınız zemine alıp merdaneyle 7-8 mm kalınlığında açın.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağına, rendelenmiş sarımsağı, ince doğranmış maydanoz, kekik veya fesleğeni de ekleyip karıştırın. Krem kıvamında olması önemli. Katıysa bir kaç saniye ocakta tutup yağın yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
  • Bu karışımı açtığınız hamurun üzerine bolca sürün. Rulo şeklinde sarın.
  • Uzunlamasına tam orta kısmından hamuru ikiye bölün ve kesilen kısımlar üste gelecek şekilde iki parçayı birbirine dolayın. Uç kısımlarını birleştirip, yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın. 2 parçadan yaptığınız ekmek tepsiyi doldurduysa kalan hamuru tavada pişirebilir veya hepsi için büyük bir fırın tepsisi kullanabilirsiniz.
  • Ekmeklerin üzerine hiç bir şey sürmeyin. Tepside yarım saat kadar yeniden mayalanması için bekletin. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder