25 Şubat 2017 Cumartesi

PRATİK KURABİYE


pratik kurabiye
AĞızda dağılıyor, çay yanına feci yakışıyor, istediğiniz aromayla güçlendirebilirsiniz. İster portakal kabuğu rendesi koyun, ister vanilya ekleyin, isterseniz sade yapın. Ben yarısını portakal kabuğuyla yaptım. İkisini de çok beğendim.
pratik kurabiye tarifi
Üstüne ceviz, badem koymak zorunda değilsiniz. Ama koyduğunuzda çok şık görünüyor. Normal şekerle yaptığımız için soğuduğunda hafif sakızımsı bir tat bırakıyor. Eğer ağızda dağılsın, un kurabiyesi gibi olsun isterseniz toz şeker yerine pudra şekeri kullanabilirsiniz. Benim sevdiğim bir lezzet.
pratik kurabiye
Kesinlikle en dikkat etmeniz gereken. Fırından çıkar çıkmaz sakın kurabiyeleri tabağa almaya çalışmayın. En az 5-6 dakika tepside fırın dışında soğumaya bırakmalısınız. Aksi takdirde çok yumşak olacaktır. Damaduman olur. Bekleyin sonra servis yapın.
Çok lezzetli bu pratik kurabiyenin tarifine geçeyim. Yapması yemesi 15 dakika. :)
Hazırlık Süresi: 4 Dak.
Pişirme Süresi: 8 Dak.
Toplam Süre: 12 Dak.

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı Sıvı Yağ
  • 1 çay bardağı Toz Şeker
  • 2,5 çay bardağı Un
  • 1 çay kaşığı silme Karbonat

Hazırlanışı:

1- Sıvı yağ, şeker, karbonat ve unu bir kase içerisinde yoğurun. Elinizle ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Sıkıştırın, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Eğer isterseniz badem ya da cevizle süsleyebilirsiniz.
2- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üstleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tepside en az 5-6 dakika soğumasını bekleyin. Aksi takdirde çok yumşak olacaktır ve dağılacaktır. Beklediğinizde sertleşecek. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder