25 Şubat 2017 Cumartesi

PUF BÖREĞİ



puf böreği
Puf böreği kahvaltıda imdat kolumdur. :) Yazları vazgeçilmezimdir. İçini boş ya da doldurarak yaparım. İkisi de enfes olur. 5 çaylarında yanına yapılacak yaz kızartmasıyla mükemmel olur :)) Ben bu kadar puf böreği severken blogumda tarifin olmamasına inanamadım. :) İşte tarif.
mozerrella
Kategori: Börek Tarifleri
Hazırlık Süresi: 10 Dak.
Pişirme Süresi: 15 Dak.
Toplam Süre: 25 Dak.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı Un
  • 1 adet Yumurta
  • 2 yemek kaşığı Yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı Karbonat
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • İçi İçin
  • 5-6 adet Mozerella
  • 1/2 demet Maydanoz
  • 4-5 parça Kurutulmuş Domates (Doğranmış)
  • Kızartmak İçin Sıvı Yağ

Hazırlanışı:

1- Un, tuz ve karbonatı karıştırın.
2- Karışımın içine yumurta ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Eğer yapışıyorsa un ekleyin.
3- Hamuru yarım cm den daha ince açın eğer sade yapacaksanız değişik kurabiye kalıplarıyla ya da bardakla kesip kızgın yağda kızartın. Yağ mutlaka kızdırılmış olsun. Eğer içine malzeme koyacaksanız ince şekilde açıp kareler kesin. üçgen kapayacak şekilde malzemeyi koyun ve kapatın. Çatalla kapattığınız yere iz olacak şekilde bastırın. Yine kızgın yağda pişirin.
4- Yağdan aldığınız börekleri mutlaka kağıt havlunun üstüne koyun yağını aldırın. Yanına çay demlemeden yemeyin :))) Afiyet olsun.
Not: Kızmamış yağa atarsanız hamurlarınızı yağ çeker ama kızgın yağ yağ çekmesini azaltır. Ayrıca yağınızın kızıp kızmadığını anlamak için bir ekmek parçasını yağın içine atın ve 10 a kadar sayın. pembeleşiyorsa o yağ tamamdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder