25 Şubat 2017 Cumartesi

AĞIZDA DAĞILAN POĞAÇA

ağızda dağılan poğaça
Ada, geçen haftanın tümünü okulda geçirdi. Maşallah sorun yaşamadık. Cumartesi de veli toplantısı vardı. Her gün çantasından günlük karne gibi bir defter çıkıyor, o gün ne yemiş ne içmiş, ne yapmışlar, sorun var mı? Her şeyi yazıyorlar. Tüm hafta boyunca ne yemiş ne içmiş kısmında sadece  pilav yazıyordu. Bütün bir haftadan söz ediyorum. Kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısında tüm hafta boyunca 2 yemek kaşığı helva yemiş. Nasıl bir inatsa artık.
Servisten indiğinde öpüşüp koklaşıyoruz. İlk dediği şey, “anne merak etme bugün okulda ekmek yedim” diyor. Kapıdan girerken çantayı sıpıttırıp, ayakkabıları ayaktan fırlatırken sıralamaya başlıyor. Anneeee kek yap, poğaça fırında mı? bu arada hemen muz ver. Bir de elma doğra diye. :) Ben de koşuyorum bir taraftan aç çocuğu doyurma telaşı diğer tarafta ne yapacağım, bu durumu nasıl düzelteceğim diye kara kara düşünüyorum.
Bu poğaçalarda o siparişlerden biri. Ağızda dağılan enfes bir poğaça. Biz de bayıldık Ada da.. Nasıl hazırladın derseniz, şöyle;
Kategori: Poğaça Tarifleri
Hazırlık Süresi: 15 Dak.
Pişirme Süresi: 15 Dak.
Toplam Süre: 30 Dak.

Malzemeler:

  • 2 adet Yumurta
  • 1 adet Yumurta Akı
  • 150 gr Tereyağ (Oda Sıcaklığında)
  • 1,5 su bardağı Un (Eğer Az Gelirse Ekleyebilirsiniz)
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 çay kaşığı dolusu Tuz
  • İçi İçin
  • 100 gr. Beyaz Peynir (Az Yağlı)
  • 1 çay kaşığından az Karabiber
  • 1 avuç Maydanoz
  • Üstü İçin
  • 1 adet Yumurta Sarısı
  • 1 yemek kaşığı Susam

Hazırlanışı:

1- Oda sıcaklığında tereyağını bir karıştırma kabına koyun. İçine 2 yumurta ve 1 yumurta akını ekleyin. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın.
2- Kulak memesi yumşaklığında bir hamur olmalı.
3- Bir tabakta beyaz peyniri ufalayın, içine maydanoz ve karabiber ekleyip karıştırın.
4- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzun içinde açın. Orta kısmına peynirli karışımdan koyup yanlarını güzelce kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder