25 Şubat 2017 Cumartesi

Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında)

Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında) Tarifi
Kevser Comba
2860
kişinin defterinde

  • 4 Su Bardağı Erişte
  • 500 gr ıspanak
  • 150 gr Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Kase Kaşar peyniri
  • 4-5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Su (Haşlamak için)
Üzeri için;
  • Kaşar Peyniri

Fırında Erişteli Kaşarlı Ispanak (Börek Tadında) Tarifi Yapılışı

Erişteyi sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu iyice süzelim ve kenarda bekletelim. Ispanakları güzelce temizleyip doğrayalım ve sıcak suda haşlayıp suyunu iyice sıkalım.
**Ispanağın ve eriştenin kesinlikle suyu kalmaması gerekiyor.
Sıvı yağda yemeklik olarak doğradığımız soğanı yumuşayıncaya kadar pişirip kıymayı koyalım iki üç dakika kavurduktan sonra salçayı baharatları tuzu döküp biraz soteledikten sonra içine ıspanağı dökelim bir iki dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
**Ispanağı soğutmamazın nedeni içine koyacağımız kaşar peynirinin erimemesi için.
Derin kabın içinde ıspanağı ve erişteyi harmanlayıp kaşar peynirini dökelim ve tekrar karıştırarak yağlamış olduğumuz fırın kabının içine döküp eşit şekilde yayalım ve üzerine kaşar peynirini serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 180°de kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyerek servis edip lezzet mi lezzetli yemeği afiyetle yiyebilirsiniz. 🍴🍜👌😋
Yapacak Olanlara Kolay Gelsin Afiyet olsun ✋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder