Pastanelerde satılan kurabiyeleri aratmayan, ağızda dağılan nefis bir kurabiye tarifi. Daha önce çeşit çeşit tuzlu kurabiye tarifi vermiştim. Tuzlu kurabiye tarifleri linkinden ulaşabilirsiniz.
Ağızda dağılan tuzlu kurabiyenin en önemli özelliği kıvamı, videodaki gibi elinizle sıkıştırdığınızda çamursu bir kıvam kazanmalı. Mutlaka oda sıcaklığında katı yağ kullanmalısınız. Mahlep ise kurabiyenin olmazsa olmazı.
AĞIZDA DAĞILAN TUZLU KURABİYE tarifinin videosu için buraya tıklayınız.
Kategori: Kurabiye Tarifleri
Hazırlık Süresi: 20 Dak.
Pişirme Süresi: 15 Dak.
Toplam Süre: 35 Dak.
Porsiyon: 8-12
Malzemeler:
- 250 gr. Margarin Ya Da Tereyağ
- 1/2 çay bardağı Sıvı Yağ
- 1 tatlı kaşığı Şeker
- 1/3 çay bardağı Sirke
- 1 paket Kabartma Tozu
- 1 tatlı kaşığı dolusu Tuz
- 1 çay kaşığı Mahlep
- 4-4,5 su bardağı Un
- Üstü İçin
- 1 adet Yumurta Sarısı
- 1 yemek kaşığı Çörek Otu
Hazırlanışı:
1- Un dışındaki tüm malzemeleri bir kabın içine koyun. Katı yağ oda sıcaklığında yumuşak olmalı.2- Üzerine unu yavaş yavaş döküp yoğurmaya başlayın.
3- Yumuşak çamursu bir kıvam elde ettiğinizde videodaki gibi hamurunuz hazır.
4- Ya benim videoda tarif ettiğim gibi şekil verebilirsiniz ya da dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
5- Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
6- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
- AŞAMA KURABİYE HAMURU HAZIRLANIYOR
2. AŞAMA KURABİYEYE ŞEKİL VERİLİYOR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder