23 Nisan 2009 Perşembe

UN HELVASI

TARİF:ÖZGÜLÜN MUTFAĞI
MALZEMELER;
3 Su bardagi un
60 gr tereyagi
1/2 su bardagi sivi yag
2,5 su bardagi sut
1,5 su bardagi toz seker
1 kase ceviz

YAPILISI;
Tavaya tereyagi ve sivi yagi alip eritin.
Uzerine unu ekleyip kisik ateste renk alana kadar iyice kavurun.
Rengi istediginiz kivama gelince icine sutu ekleyin.
Daha sona sekeri ekleyip karistirin.
Sutunu cekince kapagini kapatip bes dakika dinlendirin.
Daha sonra bir kaliba basip ters cevirin.
Uzerini butun ceviz parcalariyla susleyin.
İsterseniz cevizleri icindede kullanabilirsiniz.
Kandil icin sevdikleriniz icin guzel bir un helvasi tarifi.

Tarif Oktay ustadan.
Tesekkurler Oktay Usta .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder