29 Nisan 2009 Çarşamba

ISPANAKLI KREP

TARİF: YEMEK ZEVKİ

MALZEMELER

krep hamuru için;

2 bardak un

2 bardak süt

2 yumurta

1/2 paket kabartma tozu

tuz

iç malzemesi için;

doğranmış kuru soğan

yıkanmış ve doğranmış ıspanak

pastırma

1 paket sıvı krema

tuz karabiber pul biber

YAPILIŞI

Kuru soğan ve ıspanak sıvı yağda kavrulur. İçine kesilmiş pastırmalar da ilave edilip biraz daha karıştırılır. Tuz, karabiber ve pul biber de ilave edilir. Sonra ateş kapatılır ve içine bir paket krema karıştırılır.Ayrı bir yerde krep malzemeleri boza kıvamına gelene kadar çırpılır.Azıcık sıvı yağ konmuş teflon tavada krep hamuru kepçe ile ince bir şekilde yayılır ve arkalı önlü pişirilir.Önceden hazırlanmış iç malzeme teker teker kreplerin ortasına konup bohça şeklinde katlanır. Tepsi veya borcama dizilip üzerine kaşar rendelenir ve 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder