23 Nisan 2009 Perşembe

AÇMA (ZEYTİNLİ)

TARİF:ÖZGÜLÜN TARİFLERİ
Malzemeler:
250 gr tereyagi (yumusak)
2 yumurta (1 sarisi uzerine)
1 tatlı kasigi tuz
1 yemek kasigi seker
1 bardak sut
1 bardak ilik su
1 kup pak maya
yeterince un
ic malzeme;
1 kavanoz siyah zeytin ezmesi
200 gr yumusak margarin.
yapilisi;
Bir bardak ilik suya maya seker konup kabartilir.
Daha sonra diger malzemeler ilave edilip kulak memesi yumusakliginda hamur yapilir.
İlik bir yerde mayalanmaya birakilir (yaklasik 1-1,5 saat)
Ceviz buyuklugunden biraz daha buyuk parcayi hamurdan kopar.
Elinle ac, icine 1 tatli kasigi margarin alip hamurun uzerine sur.
Daha sonra bir miktar zeytin ezmesi sur .
Rulo gibi sar ters yone bukup simit sekli ver.
Tepsiye dizip Firina koymadan once tepsiye dizdigin acmaları 15 dakika dinlendir.
Yumurta sarısı surup hashas tohumu serp.
180 dereceli onceden isitilmis firinda uzerleri kizarana kadar pisir.
not ;Hamuru zeytin ezmesi koymadan sade olarakta uygulaya bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder