16 Nisan 2009 Perşembe

BAYATLAMAYAN ELMALI KEK

TARİF: FÜSUN'UN MUTFAĞI
MALZEMELER :
4 yumurta
yarım su bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
2 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
5 orta boy elma
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yumurta şeker ile bir süre çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir. Elma rendelenir suyu iyice sıkılır ,tarçın ve ceviz ile karıştırılır. Yuvarlak veya kare borcam yağlanır,kek hamurunun yarısı dökülür üzerine elmalı harç serilir kalan kek hamuru elmaların üzerini tamamen kapatacak şekilde dökülür 160 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir. Bu kek bekledikçe daha lezzetli ve yumuşak oluyor diğer keklere öre daha geç bayatlıyor tabi kalırsa.. Kullanacağınız su bardağı büyükçe bir bardak olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder