23 Nisan 2009 Perşembe

KÖSTEBEK PASTA (MİNİ)




Kek için Malzemeler:

2 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1,5 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
1 Vanilya
Kreması için:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
4 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı pirinçunu
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Vanilya
200ml.Krema(bir küçük kutu)
1 Paket krema sertleştirici
3 Tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
Kek malzemeleri çırpılıp yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir.Kremasını hazırlamak için un,şeker,pirinçunu,nişasta ve süt devamlı karıştırılarak pişirilir en son vanilya ilave edilip ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.Diğer tarafta krema, krema sertleştirici,3tatlı kaşığı şeker çırpılır ve diğer kremayla karıştırılıp mixerin düşük ayarıyla pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpılır.İyice soğuyan kekden su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir.Yuvarlaklardan artan kek parçaları robotta çekilir.Çıkarılan yuvarlakların üzerine hazırlanan kremadan konur ve üzerlerine robotta çekilen kek kırıntılarından serpip elle hafif bastırarak kremaya yapışması ve bombeli bir görüntü olması sağlanır 3-4 saat buzdolabında bekletilip servis yapılır..Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder