29 Nisan 2009 Çarşamba

KAKAO SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK



TARİF: SOFRA ÖZLEMİ

MALZEMELER

Keki İçin:

4 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı (1 bardak sıvı yağı kullandım)

1′er pkt vanilya ve kabartma tozu

3 su bardağı un


Sosu İçin:

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao(Ben 3 kullandım)

yarım su bardağı şeker
Ben 1 yemek kaşığı kahve kreması ekledim


Üzeri İçin:

Hindistancevizi

YAPILIŞI:

Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha
karıştırın.Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin. Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın. Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın.Kekleri olabildiğince küçük kesin 40 dilim kadar çıkıyor..Tepsinin boyutu 27×40 cm Uzun dikdörtken borcam..Afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder