16 Nisan 2009 Perşembe

BAYATLAMAYAN POĞAÇA


TARİF: FÜSUN'UN MUTFAĞI

İçerisine koyduğum maden suyu nedeniyle diğer mayalı poğaçalar kadar çabuk bayatlamıyor.2-3 gün yumuşacık ve taze bir şekilde kalıyor .

MALZEMELER :
1 şişe maden suyu
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
un
1 yumurtanın beyazı(sarısı yüzüne sürülecek)

Kuru maya kullanıyorsanız yarım bardak ılık sütün içerisine konur ve 10dk kabarıncaya kadar bekletilir.Bütün malzemelerle çok yumuşak bir hamur yapılır ve 1 saat kadar bekletilir yuvarlak şekiller verilerek tepsiye dizilir ve yarım saat bekletilir.Üzerine yumurtanın sarısı sürülüp 200derece de sıcak fırında pişirilir.

Soğuduktan sonra arasına beyaz peynir ezilerek sürülür ve kesik kısmınada biraz sürülerek maydonoza batırılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder