16 Nisan 2009 Perşembe

KIYMALI KREP BÖREĞİ


TARİF: FÜSUN'UN MUTFAĞI

KREP İÇİN:
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

Bu malzemeleri bir çırpıcı ile veya mikserde çırpın yavaş yavaş un ilave edin unu ben ölçmediğim için ölçüyü veremedim.Kıvamı bozadan biraz daha cıvık olacak. Teflon bir tavaya bir damla sıvı yağ dökün her tarafına sürün ve yarım kepçe hamurdan dökerek pişirin.Bu ölçülerden yaklaşık 15 tane krep çıkıyor.

İÇİ:
25O gr kıyma
1 kuru soğan
1 küçük kavanoz garnitür veya 1 orta boy haşlanmış patates
Karabiber,pul biber,tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağ

Soğan yağda kavrulur ,kıymada ilave edilerk suyunu çekene kadar kavrulur baharatları ve garnitür ilave edilip karıştırılır.

Kreplerin içerisine kıyma konularak sarılır ve yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerine (2yemek kaşığı zeytinyağında kavrulan 1 tatlı kaşığı unun içerisine 1 su bardağı süt ve çok az tuz konur kaynatılır) beşamel sos sürülür 180 derecede hafif üzeri kızarana kadar tutulur ,fırından çıkarılıp rendelenmiş kaşar konur ve tekrar fırına sürülerek kaşarlar eriyene kadar bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder