16 Nisan 2009 Perşembe

PATATESLİ KEK


Malzemeler
1 kg patates
2 tane yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Kırmızıbiber, karabiber, tuz
100 gr kaşar peyniri
Yapılışı
Patatesleri küp küp doğrayın. Tuzlu suda bekletin.
Başka bir kapta yumurtaları çırpın. Sırasıyla sıvıyağ, yoğurt, un, tuz, karabiber, kırmızıbiber, rendelenmiş kaşar peynir ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
Patatesleri de süzüp çiğ olarak karışıma ekleyin.
Patatesli keki koyacağınız kabı veya borcamı yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün.
160 derecelik fırında pişirin.
Kek piştikten sonra ılıtın ve ters çevirerek servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder