23 Nisan 2009 Perşembe

PATATES KÖFTESİ


TARİF: FÜSUNUN MUTFAĞI
MALZEMELER :
5 tane orta boy patates (1 kg)
1 su bardağı köftelik bulgur
1 kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası,yarım yemek kaşığı biber salçası
tuz,kimyon,karabiber
maydonoz,dereotu
2 limon
Patatesler soyulup ince ince doğranır ve haşlanır.Haşlandıktan sonra içerisinde su kaldıysa süzülür ,ezilir ve bulgur dökülüp karıştırılır ağzı kapatılıp soğumaya bırakılır.zeytinyağında ince doğranmış soğanlar kavrulur içerisine salçalar konur karıştırılır ve patateslerin üzerine dökülür.Baharatlar ve limon suyuda eklenir soğuyan patatesli bulgur(bulgurların şişmiş olması gerekiyor) yoğrulur ince doğranmış maydonoz ve dereotuda eklenip şekil verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder