16 Nisan 2009 Perşembe

BUZLUK BÖREĞİ


TARİF: DERYADAN LEZZETLER


MALZEMELER:


5-6 adet yufka
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 adet soğan
Sıvıyağ
Bir miktar salça
Tuz,pulbiber(istediğiniz diğer baharatlar)
Üzerine sürmek için:
Yumurta sarısı
Çörek otu,susam(İsteğe bağlı)
Yapılışı:
Bir yufka serilir su ve sıvıyağ karışımı her yerine sürülür. Bir yufka daha üzerine yayılır.Onunda üzerine karışımdan sürülür.Bir tavada soğan kavrulur.İçine salça eklenir.Haşlanıp ezilmiş patatesler konur.Baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır.Yufkalar önce dörde sonra parçalar üçe ayrılır.Her parçaya soğumuş içten konup sarılır.Buzluğa konup bekletilir.Pişirmek için buzluktan çıkarıp fırın tepsisine dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder