15 Nisan 2009 Çarşamba

ELMALI MERENGLİ MUHALLEBİ




Bu tarifimi sürekli takip ettiğim "FÜSUN'UN MUTFAĞI" bloğundan aldım. Niyetim bloğumda yayın yapmak değil. Beğendiğim ve yapacağım zaman hemen tariflerine ulaşabilmek için buraya aynen kopyaladım. Olur da birgün bloğumda tariflerinizin aynısına rastlarsanız Sakın beni hırsızlık yaptığımı düşünmeyin. Tariflerinize değer veripte yapmak istediğim için kopyaladım.
MALZEMELER :
3 tane orta boy elma
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın ceviz veya fındık
MUHALLEBİ İÇİN:
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
MERENG İÇİN :
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı şeker
Öncelikle elmalar küp küp doğranır üzerine şeker ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir.Tarçın ve ceviz eklenip soğumaya bırakılır.
Muhallebi için; süt ,nişasta ve un bir tencereye konur kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Ocağın altı kapatılınca şeker eklenir ve mikserle çırpılır.Islatımış kare borcama muhallebinin yarısı dökülür ,araya elmalar serilir üzerine kalan muhallebi dökülür.
Yumurta akı ve şeker kar halina gelinceye kadar mikserle çırpılır.Ilıyan muhallebinin üzerine serilir veya krema pompasına konularak şekilli sıkılır(bir dahaki sefere böyle yapmayı düşünüyorum) ve 180 derecede ısınmış fırının üst tarafında kızarana kadar pişirilir.3-4 saat dinlendirilip servis yapılır çok hafif ve lezzetli bir tatlı denemenizi tavsiye ederim. AFİYET OLSUN..................

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder