16 Nisan 2009 Perşembe

SUSAMLI POĞAÇA

TARİF: FÜSUN'UN MUTFAĞI
MALZEMELER :
Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
2 yemek kaşığı şeker
un , tuz

İÇİ İÇİN :
peynir
maydonoz

ÜZERİ İÇİN :
1 Su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
susam

Hamur için verilen malzemelerin hepsi karıştırılırve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,1 saat kadar dinlendirilir.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır arasına maydonozlu peynir konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur poğaçanın üst kısmı pekmezli suya batırılır ve susama bulanır tepsiye konularak keskin bir bıçakla üzerleri çizilir .Yarım saat kadar da tepside bekletilir iyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder