16 Nisan 2009 Perşembe

ELMALI RULO



MALZEMELER
250 gr Margarin
5 Su Bardağı Un
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
Kabartma tozu, Vanilya
HARCI İÇİN
5 Adet Elma
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 çay bardağı kuru üzüm(ben ilave ettim)
1 Su Bardağı kadar Ceviz İçi
Tarçın üzerine Pudra Şekeri
YAPILIŞI
Margarin,un,yoğurt,şeker,kabartma tozu ve vanilya yoğrulup hamur elde edilir.Elmalar rendelenir. Şeker,tarçın ile beraber suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakılır. Kapatmaya yakın ceviz ilave edilir.Hamur ikiye bölünür. Yarım cm kalınlığında açılır içine harçlar sürülür. İki adet rulo elde edilir.(Ben rulo yaptıktan sonra elimle biraz üzerine bastırmıştım yayıldı ,siz bastırmayın.)175 derece de üstü kızarana kadar pişirilir. Ilındıktan sonra ,dilimlenip pudra şekeri serpilerek servis edilir.Afiyet olsunn.Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder