29 Nisan 2009 Çarşamba

ISLAK KURABİYE

TARİF: YEMEK ZEVKİ

MALZEMELER 1 paket (25 gr.) kakao

1/2 paket oda sıcaklığında margarin

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı şeker

Aldığı kadar un


Üzeri için;

çekilmiş Antep fıstığı

Şurubu için;
3 çay bardağı şeker

3 çay bardağı su


YAPILIŞI

Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. Şurup soğuduktan sonra bir saat kadar buzdolabında bekletin. Hamur malzemelerini karıştırıp, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur elde edin. İstediginiz büyüklükte toplar yapıp, üzerine hafifçe bastırarak, yağlı kağıt serilmişs fırın tepsisine dizip 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin. Sıcak kurabiyeleri, soğuk şurubun içine, hızlıca batırıp, çıkartın ve servis tabağına alın. Antep fıstığıyla süsledikten sonra bir gece dinlendirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder