31 Ağustos 2015 Pazartesi

KREMALI REVANİ TATLISI

             

              EK İÇİN:  4 yumurta
                                2 Türk kahva fincanı şeker
                                3 yemek kaşığı su
                                4 Türk kahve fincanı un
                                1 paket kabartma tozu
     Şeker ile yumurta 5 dakika mikserle çırpılır.Su,un ve kabartma tozu eklenir yavaşça karıştırılır ve büyük boy dikdörtgen borcama yağlı kağıt serilip üzerine kek dökülür ve 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Soğuyunca kek ortadan ikiye ayrılır.

          ŞERBET İÇİN :  2 su bardağı şeker(bir dahaki sefere 1 bardak kullanmayı düşünüyorum)
                                     4 su bardağı su
                                     Kısık ateşte 10 dakika kaynatılıp soğutulur.

    Kreması için ben 2,5 su bardağı süte 3 yemek kaşığı un konur  (kremaya şeker ilave etmedim ,şerbetin tadı yeterli oluyor) ve kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir ve kaynayınca soğumaya bırakılır ve 1 su bardağı sütle çırpılmış bir poşet krem şanti eklenir karıştırılır ve kekin arasına krema sürülür siz krema ile uğraşmak istemezseniz 2 poşet kaymak tadında krem şantiyi 2 bardak sütle çırpıp arasına sürebilirsiniz.

        Kek buzdolabında bir süre bekletilir ve sonra dilimlenir üzerine şerbet dökülür ve 1 gün buzdolabında bekletilerek servis yapılır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder