29 Ağustos 2015 Cumartesi

OTLU POĞAÇA

poğaça
Sabah kahvaltıları için yapabileceğiniz gayet kolay ve lezzetli bir poğaça. Yaş mayanın, hamuru kuru mayadan çok daha hızlı kabarttığını ve yaş mayayla poğaçaların daha yumuşak olduğunu bu tarifle daha iyi farkettim…
Benim maydanozum bitmişti. Bu yüzden dereotu ekledim. Maydanozda çok yakışıyor. Bakalım pofuduk poğaçamızı nasıl yapmışız:
Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • Yarım demet dereotu
  • 100 gr. beyaz peynir
  • Yarım paket yaş maya 20 gr.
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Üzeri için:Ayrıca 1 yumurta sarısı
Çörekotu, susam veya çekirdek içi
yapımı
Nasıl Yapılır?
  • Yumurta, süt, zeytinyağı, tereyağı, ince doğranmış dereotu, beyaz peynir, maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Unu ekleyip yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Üzerini örtüp mayalanana kadar bekletin.
  • Mayalanan hamuru ikiye bölün. Önce bir parçasını 7-8 mm. kalınlığında yuvarlak olarak açın.
  • Hamuru rulet veya bıçakla 8’e bölün.
  • Her parçanın geniş kısmının ortasına 3 cm.lik bir kesin atın ki, ay şeklinde katlamanız kolay olsun.
  • İsterseniz ortasına bir parça peynir koyabilirsiniz.
  • Her parçayı sarıp ay şekli verin. Tepsiye aralıklı olarak dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Tepside tekrar mayalandırıp 200 dereceye ayarladığınız soğuk fırına tepsiyi sürün.
  • Kızarana kadar pişirin. Fırından alıp pamuklu bir bezin arasına koyup sarın.
  • Afiyet şifa olsun!
iç doku

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder