29 Ağustos 2015 Cumartesi

HATAY BİBERLİ EKMEK

biberli

biberli ekmek2
Hamur Malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytin yağı
  • 4,5 su bardağı un
  • 20 gr. yaş maya (bir paketin yarısı) Kuru maya kullanacaksanız 1 yemek kaşığı yeterli olur.
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
Üst Malzemesi
  • 1 büyük soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru nane veya 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı acı pulbiber (İsteğe bağlı)
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı

Biberli Ekmek Nasıl yapılır?
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak  bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
  • Hamur mayalanırken biberli sosu hazırlayın. Bunun için, soğanı ve biberi rondodan geçirin. Veya küçük küçük doğrayıp zeytinyağıyla biraz soteleyin. (Soğan ve biber kızarmayacak sadece yumuşayacak)
  • (Ben rondom bozulduğu için tavanın içinde blendırla püre haline getirdim.)
  • Salça, nane, kimyon, susam, acı pulbiberi de ekleyip biraz daha kavurun.
  • Mayalanan hamurdan orta boy bir mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Elinizde yassıltın.
  • Tepsiye dizip, üzerine harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup yayın. Yine elinizle hafifçe bastırın.
  • 180 dereceye ayarladığınız fırına biberli ekmekleri sürün.
  • Ekmeklerin yan tarafları hafif kızarınca fırından alın.
  • Afiyet şifa olsun.
NOTLAR: İsterseniz hamuru tepsinin büyüklüğüne göre açıp, üzerine harcı serebilirsiniz.  Piştikten sonra dilimleyerek servis edersiniz. Malzemeleri hiç kavurmadan çiğden de koyabilirsiniz ama ben kavrulunca daha çok seviyorum.
biberli ekmek3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder