29 Ağustos 2015 Cumartesi

MAYASIZ YUMUŞAK POĞAÇA

.

Puf poğaça dediysem, mayalı poğaçalar kadar puf değil tabi. Ama ağızda dağılan gevrek poğaçalar gibi de değil. Sıcakken yumuşak, soğuyunca biraz daha çörek gibi ama soğukken bence çok daha lezzetli bir poğaça. Ertesi güne kalmadığı için bir gün sonrası için yorum yapamayacağım maalesef :)
Kahvaltı için veya hamurun mayalanmasını bekleyemeyecek kadar dar zamanlarda yapabileceğiniz harika lezzette bir poğaça. Tarifimiz şöyle:
 
Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağının dörtte üçü kadar zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tepeli yemek kaşığı  tereyağı (60 gr)
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
  • Rendelenmiş beyaz peynir, yarım demet maydanoz
Karbonatlı Puf Poğaça Nasıl Yapılır?
  • Süt ve yoğurt, kabartma tozu ve karbonatı yoğurma kabına alıp karıştırın. 10 dakika kabarmasını bekleyin.
  • Üzerine yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak) yumuşamış tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Unu bardak bardak ekleyerek yumuşacık bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 15 dakika kadar dinlendirin. Hamur dinlenirken içini hazırlayın.
  • Dinlenen hamurdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinizde açın. Orta kısmına iç malzemesinden koyup kapatın. Ağız kısmına bastırmamaya gayret edin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • 200 derecelik soğuk fırına sürüp kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız poğaçaların üzerine elinizle su serpiştirip pamuklu bir beze sarın ve poşete veya bir leğene koyun.
  • Afiyet şifa olsun!
NOTLAR:
  • Karbonatı  daha fazla kabarması ve lezzeti için mutlaka kullanın.
  • Poğaçaları çok ince açmayın ve uzun süre pişirmeyin. Aksi halde poğaçalarınız sertleşebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder