31 Ağustos 2015 Pazartesi

PAZILI KİŞ

18847382030_0a174237bd_c
Malzemeler
Hamuru için
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı  zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya veya 1/4  tablet (10 gr) yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 su bardağına yakın un
İç malzemesi
  • 6-7 iri yaprak pazı
  • Yarım demet maydanoz (dereotu da olur)
  • 1  su bardağı lor
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 su bardağı susuz beyaz peynir
  • 3 adet yumurta (Birinin sarısını ayırın)
  • Karabiber
19029595622_6fcda2a320_z
Pazılı Kiş Nasıl yapılır?
  • Önce hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Hamuru akşamdan yoğurup buzdolabının alt kısmında bekletebilirsiniz.
  • İçi için, pazı ve maydanozu ince ince doğrayın. Peynirleri, karabiberi arzuya göre acı pulbiberi ekleyip karıştırın. Yumurtaları en son kıracağız.
  • Mayalanan hamuru unlanmış zeminde merdaneyle 6-7 mm kalınlığında açın.
  • 28 cm lik tart kalıbının içine yerleştirin. Kenardan sarkan kısımları merdaneyle bastırarak kesin.
  • Kalan parçayı aynı şekilde açıp istediğiniz model küçük kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarın. Ben yıldız modelli kalıp kullandım.
  • İç malzemesine yumurtaları kırıp hafifçe karıştıralım. Çok karıştırırsanız sulanır.
  • İç harcını kalıptaki hamurun üzerine döküp yayın. Kestiğiniz şekilli hamurları tartın üzerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hamurlar kızarana kadar pişirin.
  • Tartın mümkün olduğunca yavaş pişmesi lazım ki, iç malzemesi sulu kalmasın. Hızlı ayarda yumurtalar pişmez.
  • Fırından aldığınız tartı en az yarım saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.
  • Afiyet şifa olsun!
19029580912_b071c9d0c9_z18848254198_14b5258864_z 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder