Malzemeler
Hamuru için
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya veya 1/4 tablet (10 gr) yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağına yakın un
- 6-7 iri yaprak pazı
- Yarım demet maydanoz (dereotu da olur)
- 1 su bardağı lor
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- 1 su bardağı susuz beyaz peynir
- 3 adet yumurta (Birinin sarısını ayırın)
- Karabiber
Pazılı Kiş Nasıl yapılır?
- Önce hamur malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Hamuru akşamdan yoğurup buzdolabının alt kısmında bekletebilirsiniz.
- İçi için, pazı ve maydanozu ince ince doğrayın. Peynirleri, karabiberi arzuya göre acı pulbiberi ekleyip karıştırın. Yumurtaları en son kıracağız.
- Mayalanan hamuru unlanmış zeminde merdaneyle 6-7 mm kalınlığında açın.
- 28 cm lik tart kalıbının içine yerleştirin. Kenardan sarkan kısımları merdaneyle bastırarak kesin.
- Kalan parçayı aynı şekilde açıp istediğiniz model küçük kurabiye kalıplarıyla şekiller çıkarın. Ben yıldız modelli kalıp kullandım.
- İç malzemesine yumurtaları kırıp hafifçe karıştıralım. Çok karıştırırsanız sulanır.
- İç harcını kalıptaki hamurun üzerine döküp yayın. Kestiğiniz şekilli hamurları tartın üzerine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında hamurlar kızarana kadar pişirin.
- Tartın mümkün olduğunca yavaş pişmesi lazım ki, iç malzemesi sulu kalmasın. Hızlı ayarda yumurtalar pişmez.
- Fırından aldığınız tartı en az yarım saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.
- Afiyet şifa olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder