Malzemeler
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 tatlı kaşığı instant maya veya yarım paket yaş maya
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker veya pekmez
- 4.5 veya 5 su bardağı un
İç malzemeleri
- Sucuk, domates, biber
- Kaşar peyniri
- Arzuya göre kuru kekik
Tavada Kapalı Pide Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Eğer sabah yapacaksanız akşamdan, akşam yapacaksanız sabahtan yoğurup buzdolabına koyabilirsiniz.
- Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, hafif unlanmış zeminde merdaneyle orta boy pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Açtığınız hamurun yarısına, doğranmış sucuk, domates ve biberi dizin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını sıkıca bastırın.
- Kızdırılmış yağsız tavaya pizzaları alıp, orta ateşte altlı üstlü pişirin.
- Afiyet şifa olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder