29 Ağustos 2015 Cumartesi

TAVADA KAPALI PİZZA

 
 14440029346_5e3ee3f2e0_z 
 
Malzemeler
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı instant maya veya yarım paket yaş maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker veya pekmez
  • 4.5 veya 5 su bardağı un
İç malzemeleri
  • Sucuk, domates, biber
  • Kaşar peyniri
  • Arzuya göre kuru kekik
14276521390_936dbd4d7e_z
Tavada Kapalı Pide Nasıl Yapılır?
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Eğer sabah yapacaksanız akşamdan, akşam yapacaksanız sabahtan yoğurup buzdolabına koyabilirsiniz.
  • Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, hafif unlanmış zeminde merdaneyle orta boy pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açtığınız hamurun yarısına, doğranmış sucuk, domates ve biberi dizin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve diğer yarısını üzerine kapatın. Kenarlarını sıkıca bastırın.
  • Kızdırılmış yağsız tavaya pizzaları alıp, orta ateşte altlı üstlü pişirin.
  • Afiyet şifa olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder