29 Ağustos 2015 Cumartesi

LİMON KREMALI MİNİ TARTLAR

tart
Bol limon kokulu nefis tartlar. Böyle küçük, porsiyonluk tatlıları seviyorum. İkram etme açısından da kolaylık oluyor. Zor bir tarif değil, sadece hamuru kalıplara yerleştirme kısmı biraz el oyalıyor.
Malzemeler
Tart hamuru için
  • 250 gr un ( 2 su bardağına yakın)
  • 120 gr  tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı soğuk su
  • 1 paket vanilya
Limonlu krema malzemeleri
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yumurta sarısı
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 2 limon suyu
  • yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
tart yapımı
Limonlu Tart Nasıl Yapılır?
  • Soğuk tereyağını ve unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa tereyağını rendeleyip unla beraber, parmak uçlarınızla bütünleşene kadar karıştırın.
  • Pudra şekeri, soğuk su, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Sertçe bir hamur elde edin.
  • Bir poşetin tek yan ve alt tarafını keserek açın. Arasında hamuru  merdaneyle yarım cm kalınlığında açın.
  • Yuvarlak kurabiye kalıbıyla hamurdan kesip, tart kalıplarına döşeyin. (Kalıpları yağlamanıza gerek yok. Yapışma olmuyor)
  • Taban kısımlarını çatalla delin. 200 derecelik önceden ısınmış fırına sürün. Pembeleştiği zaman fırından alın.
  • Limonlu krema için, tereyağı haricindeki bütün malzemeleri çırpın. Karıştırarak pişirin.
  • Tereyağını ekleyip yeniden karıştırın. Kremanın ağzını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Krema soğuyunca yeniden çırpın. Krema torbasına koyup tartların içini doldurun.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
  • Afiyet şifa olsun!
limonlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder