Malzemeler
- 150 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağına yakın un
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
- Oda ısısında yumuşamış yağı 1.5 bardak unla beraber iyice karıştırın. Zeytinyağını, yumurtayı, portakal kabuğunu, pudra şekerini ve nişastayı ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozu, vanilya, kalan yarım bardak un ve kakaoyu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. (Hamur çok yumuşak olursa yayılır.)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekiller verin. Tepsiye dizdikten sonra, bir kürdanı tam orta kısmına uzunlamasına hafifçe bastırın. Yani orta kısımda hafif bir yarık olması lazım.
- 200 derecede çok iyi ısınmış fırına kurabiyeleri sürüp, ısı ayarını 170′e düşürün. Kurabiyeler kabarmaya başladığı zaman, ısıyı 150 ye düşürün. Piştiğinden emin olunca fırından alın.
- Afiyet şifa olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder