29 Ağustos 2015 Cumartesi

KAHVE ÇEKİRDEĞİ ŞEKLİNDE KURABİYE

15161671677_bf108cb476_b

Malzemeler15348199305_ac13371f69_z
  • 150 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağına yakın un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
Nasıl Yapılır?
  • Oda ısısında yumuşamış yağı 1.5 bardak unla beraber iyice karıştırın. Zeytinyağını, yumurtayı, portakal kabuğunu, pudra şekerini ve nişastayı ekleyip karıştırın.
  • Kabartma tozu, vanilya, kalan yarım bardak un ve kakaoyu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.  (Hamur çok yumuşak olursa yayılır.)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şekiller verin. Tepsiye dizdikten sonra, bir kürdanı tam orta kısmına uzunlamasına hafifçe bastırın. Yani orta kısımda hafif bir yarık olması lazım.
  • 200 derecede çok iyi ısınmış fırına kurabiyeleri sürüp, ısı ayarını 170′e düşürün. Kurabiyeler kabarmaya başladığı zaman, ısıyı 150 ye düşürün. Piştiğinden emin olunca fırından alın.
  • Afiyet şifa olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder