Malzemeler
- 5 adet yufka
- 2.5 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı
- 100 gr. kaşar peyniri
- 1 su bardağı beyaz peynir
- 1 küçük demet maydanoz
- Genişçe bir karıştırma kabına; Süt, yumurta, yağ, rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir, ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- Yufkaları elinizle gelişi güzel kırparak karışımın içine ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış orta boy fırın tepsisine karışımı döküp yayın.
- 200 derecedeki fırına (Soğuk sıcak fark etmez) böreği sürüp kızarana kadar pişirin.
- 20 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek servis edin.
- Afiye şifa olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder