29 Ağustos 2015 Cumartesi

KIRPIK BÖREK

14457448304_1a8c3a1cd4_z
Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 14457455084_47f227d8c9_z
Kırpık Börek Nasıl yapılır?
  • Genişçe bir karıştırma kabına; Süt, yumurta, yağ, rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir, ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Yufkaları elinizle gelişi güzel kırparak karışımın içine ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış orta boy fırın tepsisine karışımı döküp yayın.
  • 200 derecedeki fırına (Soğuk sıcak fark etmez) böreği sürüp kızarana kadar pişirin.
  • 20 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek servis edin.
  • Afiye şifa olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder