Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz)
- 5.5 su bardağı un
- 1.5 tatlı kaşığı instant maya
İç malzemesi
- 2 orta boy haşlanmış patates
- 100 gr. beyaz peynir
- bir tutam maydanoz
- Çok az karabiber ve kimyon
- Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamur yoğurmanın püf noktaları için TIKLAYINIZ!
- Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Yarım saat kadar dinlendirin.
- Her parçayı dikdörtgen şeklinde açmaya çalışın. Mümkün olduğunca inceltin.
- Tereyağını hafif eritin ama su gibi olmasın, hamurun üzerinde tutunabilsin.
- Açtığınız her hamurun üzerini bolca tereyağından sürün. Üst üste üç hamur olacak. Yani üçerli iki gurup hamurumuz olacak.
- Üst üste koyduğunuz üç hamurun önce karşılıklı kenarlarını, sonra diğer karşılıklı kenarlarını kapatıp zarf şekli verin.
- Üzerlerini strech filmle kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
- Dolaptan aldığınız ilk hamur gurubunu merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın.
- Bıçakla bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
- Her şeriti bir ucundan başlayıp rulo haline getirin. Uç kısmı üst-orta kısma bastırın.
- Bütün şeritler bitince, ilk yaptığınız rulodan başlayarak, merdaneyle hafifçe açın.
- Fazla bastırmayın ki, katlar bozulmasın.
- İç malzemesinden ortasına koyup kenar kısımları ortada toplayın.
- Topladığınız kısmı alta getirip tepsiye dizin.
- Diğer üçlü hamur gurubuna da aynı işlemi uygulayın.
- Üzerlerine kalan tereyağından sürün ve yarım saat kadar kabarmaya bırakın.
- Kabaran poğaçaları 180 derecelik soğuk fırına verip kızarana kadar pişirin.
Tazecik, maydanozları, naneleri buldum mu, hemen resimlerin yanına iliştiriveriyorum :) Yeşillik gibisi var mı?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder