7 Eylül 2015 Pazartesi

ÇİZKEK

Çizkek için malzemeler (26 cm.lik kelepçeli kalıp için)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 kutu 300 gr.lık labne peyniri
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • bir paket vanilya
Tabanı için
  • 1.5 paket kepekli bisküvi
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Üst sosu için
  • Bir su bardağı çilek püresi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta

Kolay çizkekin yapılışı
  • Bisküvileri robottan toz haline gelecek şekilde geçirin.
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave edip birbirine yedirin
  • Kelepçeli kalıbın dibine sıkıca bastırın
  • Şeker ve yumurtayı bir kapta çırpın
  • Diğer dolgu  malzemelerinide ekleyip yeniden karışana kadar çırpın
  • Bu karışımıda kalıba dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üstünü kızartmadan 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Çıkardığınızda ortası pelte gibi sallanıyor olmalı.Dolapta bekleyince katılaşıp kesmeye hazır hale geliyor.
  • Ben daha önce yaptığım çilek konservesinden kullandım.Çilek püresi şeker ve nişastayı pişirip  ılıyınca çizkekin üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder