7 Haziran 2016 Salı

PEYNİRLİ, SUCUKLU KAŞIK DÖKMESİ

kaşık dökme1
Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Bir parça sucuk
  • 1 çay bardağı kadar peynir  –Kaanlar peynir –
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Video Player
Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?
  • Bir kaba yumurtaları kırın. Süt, su, zeytinyağı, şeker ve tuzu koyun. Sucuğu çok küçük olacak şekilde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Rendelenmiş peynirle beraber karıştırma kabına alın.
  • Kabartma tozu ve unu da ilave edip çırpın.
  • Koyu kek kıvamında bir karışım olacak.
  • Kızdırılmış teflon tavaya çok az yağ gezdirin. 1 yemek kaşığı dolusu hamurdan alıp tavaya koyun ve kaşığın tersiyle biraz yayın. Tavayı bu şekilde doldurun.
  • Kaşık dökmelerinin üst kısmı delik delik olunca spatulayla tersini çevirin.
  • Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  • Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder