Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Bir parça sucuk
- 1 çay bardağı kadar peynir –Kaanlar peynir –
- Yarım demet maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Kaşık Dökmesi nasıl yapılır?
- Bir kaba yumurtaları kırın. Süt, su, zeytinyağı, şeker ve tuzu koyun. Sucuğu çok küçük olacak şekilde doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Rendelenmiş peynirle beraber karıştırma kabına alın.
- Kabartma tozu ve unu da ilave edip çırpın.
- Koyu kek kıvamında bir karışım olacak.
- Kızdırılmış teflon tavaya çok az yağ gezdirin. 1 yemek kaşığı dolusu hamurdan alıp tavaya koyun ve kaşığın tersiyle biraz yayın. Tavayı bu şekilde doldurun.
- Kaşık dökmelerinin üst kısmı delik delik olunca spatulayla tersini çevirin.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
- Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder