Malzemeler
- 1.5 Su bardağı su
- 1 Su bardağı süt veya ayran
- 1 silme yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5- 5,5 su bardağı kadar un
Ayrıca: Sucuk, kaşar peyniri ve yumurta
Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan iri portakal büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve unlanmış zeminde 1 cm kalınlığında büyük boy pasta tabağı büyüklüğünde açın.
- Kenar kısımlara kaşar dilimleri yerleştirip, hamurun kenarlarını içe doğru katlayın. Ortada kalan boşluğa kaşar rendesi döşeyin. Kenarlara sucuk dilimleri dizin. Tam ortaya da bir adet yumurta kırın.
- Kenar kısımlara yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğutmadan servis edin. afiyet şifa olsun.
NOT: Benim pidelerim için 220 derece çok ideal bir ısı. Pide kalın olmadığı için çabuk pişiyor ve içi hamur kalmıyor. Siz fırınınıza göre ısıyı 200 olarak ayarlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder