11 Haziran 2016 Cumartesi

KALBURA BASTI


Fırından çıkardığımız tatlıyı sadece bir iki dk bekledikten sonra hemen şerbetle buluşturun..

Şerbet ise sıcağa yakın ılık olmalı..




Malzemeler:

2 yemek kasigi yogurt

4 yemek kasigi irmik
bir cimdik tuz

200 gr. oda isisinda tereyagi

Bir yumurta

uc yemek kasigi sizma saf zeytinyagi(taris olabilir)

Iki silme cay kasigi karbonat

Bir yemek kasigi sirke

3 su brd kadar un

Serbet:

3.5 su

3.5 seker

Bir çay kasigi limon suyu

ic malzemesi: dovulmus ceviz

Tarif:

Kulak memesi kivaminda yogrulacak hamuru 15 dk. bir poset icinde dinlendirin .Kalbur,rende veya benim kullandigim gibi bir tel kevgire cevizden buyuk parcalar koparip kevgir uzerinde yassilastirin.Icine cevizi koyup iki taraftanortada birlestirin ve birlesme kismini alta gelicek sekilde yaglanmis tepsiye dizin.Onceden isitilmis firinda rengi iyice donunceye kadar pisirin.Serbeti sıcağa yakın ılık tatlı firindan ciktiktan bir iki dk sonra birleştirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder