Fırından çıkardığımız tatlıyı sadece bir iki dk bekledikten sonra hemen şerbetle buluşturun..
Şerbet ise sıcağa yakın ılık olmalı..
Malzemeler:
2 yemek kasigi yogurt
4 yemek kasigi irmik
bir cimdik tuz
200 gr. oda isisinda tereyagi
Bir yumurta
uc yemek kasigi sizma saf zeytinyagi(taris olabilir)
Iki silme cay kasigi karbonat
Bir yemek kasigi sirke
3 su brd kadar un
Serbet:
3.5 su
3.5 seker
Bir çay kasigi limon suyu
ic malzemesi: dovulmus ceviz
Tarif:
Kulak memesi kivaminda yogrulacak hamuru 15 dk. bir poset icinde dinlendirin .Kalbur,rende veya benim kullandigim gibi bir tel kevgire cevizden buyuk parcalar koparip kevgir uzerinde yassilastirin.Icine cevizi koyup iki taraftanortada birlestirin ve birlesme kismini alta gelicek sekilde yaglanmis tepsiye dizin.Onceden isitilmis firinda rengi iyice donunceye kadar pisirin.Serbeti sıcağa yakın ılık tatlı firindan ciktiktan bir iki dk sonra birleştirin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder