7 Haziran 2016 Salı

MAYALI BÖREK

Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant maya
6 bardak kadar un
Arasına sürmek için
  • Tereyağı ve zeytinyağı
İstediğiniz bir iç malzemesi
Mayalı börek nasıl yapılır?
  • Un haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.
  • Unu ilave edip 10 dakika kadar yoğurun. Yumuşacık ama ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  • Hamurun üzerini örtüp  kabarana kadar bekletin.
  • Mayalanan hamuru ikiye bölün.
  • Her iki hamuruda oklavayla açabildiğiniz kadar açın.
  • Arasına bolca zeytinyağı ve tereyağı karışımı sürün
  • Zarf şeklinde katlayın. O bir kenarda dinlenirken, ikinci parçayada aynı işlemi uygulayın.
  • İlk açtığınız hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıp, yağlanmış tepsiye serin.
  • Üzerine iç malzemesini serin. Ben patatesli iç kullandım.
  • İkinci parçayıda aynı şekilde açıp en üste serin.
  • Böreğin üzerine yumurta ve yoğurt karışımı sürüp, dilimleyin.
  • Tepsi mayasının gelmesi için en az yarım saat bekleyin.
  • 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder