Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant maya
6 bardak kadar un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı instant maya
6 bardak kadar un
Arasına sürmek için
- Tereyağı ve zeytinyağı
İstediğiniz bir iç malzemesi
Mayalı börek nasıl yapılır?
- Un haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.
- Unu ilave edip 10 dakika kadar yoğurun. Yumuşacık ama ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Hamurun üzerini örtüp kabarana kadar bekletin.
- Mayalanan hamuru ikiye bölün.
- Her iki hamuruda oklavayla açabildiğiniz kadar açın.
- Arasına bolca zeytinyağı ve tereyağı karışımı sürün
- Zarf şeklinde katlayın. O bir kenarda dinlenirken, ikinci parçayada aynı işlemi uygulayın.
- İlk açtığınız hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıp, yağlanmış tepsiye serin.
- Üzerine iç malzemesini serin. Ben patatesli iç kullandım.
- İkinci parçayıda aynı şekilde açıp en üste serin.
- Böreğin üzerine yumurta ve yoğurt karışımı sürüp, dilimleyin.
- Tepsi mayasının gelmesi için en az yarım saat bekleyin.
- 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder