11 Haziran 2016 Cumartesi

RAMAZAN PİDESİ





Malzemeler


- 500 gr un (3,5 su bardağı)
- 220 ml ılık su (1 su bardağından bir yemek kaşığı az) 
- 50 ml sıvıyağ (1/4 su bardağı)
- 20 gr yaş maya (veya 10 gr aktif kuru maya) 
- 13 gr tuz (1+3/4 tatlı kaşığı)
- 37 gr toz şeker (3 yemek kaşığı)

Üzerine sürmek için,

- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı su

Yapılışı

- Bir kapta su, maya, sıvıyağ ve şekeri bir kaşık yardımıyla karıştırarak mayanın açılmasını sağlayın.
- Çırpma kabına un ve tuzu koyun.
- Mikserinizin hamur yoğurma ucuyla (veya elinizle) bir yandan karıştırarak sıvı malzemeyi yavaşça ekleyin ve hamur haline gelene kadar yoğurun. (Toparlanmazsa az miktarda su ilavesi yapabilirsiniz, hamur yumuşak kulak memesi kıvamında oluyor.)
- Un serpilmiş tezgaha alın, elinizde yuvarlayın ve üzerini kaplayacak şekilde bir bez örtün.
- Yarım saat hamur kabarana kadar bekleyin.
- Yarım saatin sonunda fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın.
- Hamurun tepesine elinizle bastırarak gazını alın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın. Tepsinin üzerinde elinizle yayarak hamuru genişletin ve parmaklarınızla iyice bastırarak tırnak pide şeklini verin.
- Hamuru 15 dakika dinlendirin ve 1 yumurta sarısını 1 çorba kaşığı suyla karıştırıp fırça yardımıyla üzerine sürün. Çörekotu serpiştirin ve fırına verin.
- Üzeri güzelce kızarınca çıkartın ve ılıkken dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder