Malzemeler:
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 çay bardağı pirinç
- 1/2 çay bardağı bulgur
- 1 çorba kaşığı domates veya biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 litre su (Benim bardak 200 ml. 7;5 bardak etti)
- limon dilimi(servis için)
Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci ayrı
tabaklarda ayıklayıp, yıkayın. Süzün. Sarımsağı ezin. Kuru soğanı küçücük
yemeklik doğrayın. Tencereye sıvı yağı koyun. Isınınca soğanı ekleyip rengi
sararıncaya kadar kavurun. Sarımsağı ekleyin bir iki karıştırdıktan sonra
salçayı katın. Yine bir kaç kez karıştırarak salçanın iyice ezilmesini soğana
karışmasını sağlayın. Kırmızı mercimeği sonrasında suyu katın. Kaynayınca ateşi
kısın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Pirinci ve bulguru katın. 25-30 dakika
daha pişirin. Sos tenceresine tereyağını koyun. Eriyince nane ve pul biberi
katın. Hazırladığınız sosu pişen çorbaya dökün. Limon dilimiyle servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder