25 Mayıs 2013 Cumartesi

KREMALI TAVUK ÇORBASI


Kremalı Tavuk Çorbası

1 adet kalçalı tavuk budu
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
100 ml krema
yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
tuz

Tavuk budunu 4 su bardağı su ile birlikte düdüklüde 20 dakika haşlayın.Soğuyunca tavuk etini iri halde didikleyin ve tavuk suyunu süzün.
Tereyağını eritin,içine unu ekleyip biraz kavurun.Ilınmış olan tavuk suyunu yavaşça ekleyip iyice çırpın.
Bir taşım kaynatıp tavuk etlerinide ilave edin.Kıvam olarak gözünüze koyu gelirse biraz kaynamış su ilave edin.
100 ml kremaya biraz sıcak çorbadan ilave edip ılıştırın ve kremayı çorbaya ilave edin.
En son tuzunu ve muskat cevizi rendesini ilave edip altını kapatın.En az 20 dakika dinlendirip servise sunun.
Not:Muskat cevizi rendesi kremalı çorbalara çok yakışıyor.Ceviz büyüklüğünde tektek satılıyor,aktardan alabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder