25 Mayıs 2013 Cumartesi

KABAKLI EKMEK DİLİMLERİ

Malzeme:
6 Kişilik
1 adet kabak
6 dilim kepek ekmeği
50 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
10-12 dal dereotu
10 dal maydanoz
2 yemek kaşığı Yonca riviera zeytinyağı
Yarım çay kaşığı pul biber
Tuz, karabiber
Hazirlanisi
Kabağı rendeleyip suyunu iyice sıkın ve genişçe bir kabın içine alın.Üzerine rendelenmiş beyaz peyniri ve yumurtaları ilave edin.Doğranmış dereotu ve maydanozu da ekledikten sonra pul biber, karabiber ve peynirinizin tuzluluk oranına göre tuzunu ilave edin.Tüm malzemeleri iyice karıştırın.Yağlanmış fırın tepsisine kepek ekmeklerini dizin. (Ben çapraz olarak ikiye de böldüm.)
 Her bir dilimin üzerine dolu dolu tüm malzemeyi paylaştırın.Üzerlerine zeytinyağı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin. (Yanmamasına dikkat edin.)
Üzerine pul biber ekleyip sıcak servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder